Lansarea consultărilor în vederea creării Hărții Serviciilor pentru adolescenți

Stimați colegi!
În contextul în care mulți actori din societate își exprimă îngrijorarea pentru starea de bine și de sănătate fizică și emoțională a tinerei generații, cât și consiliind sute de adolescenți la Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului, dar și călătorind prin țară, am ajuns la concluzia că sunt încă mii de copii, care nu cunosc despre faptul că ei contează, că ei sunt importanți și că au oportunități de a solicita ajutor sau de a beneficia de activități, ce contribuie la dezvoltarea lor. Având în vedere rata înaltă de utilizare a internetului de către segmentul de vârstă 15-25 ani, ar fi bine să ne consolidăm eforturile ca să oferim adolescenților oportunitea de a cunoaște despre existența serviciilor de suport și de dezvoltare personală întâi în Mun. Chișinău, apoi în R. Moldova. În acest sens vă invităm să lucrăm împreună la crearea hărții interactive, care să cuprindă serviciile și resursele disponibile specifice vârstei.

Ținând cont de cele menționate va invităm la o ședință, unde vom discuta ideea acestei hărți cât și condițiile tehnice de plasare a serviciilor pe această hartă. Inițial planificăm să folosim harta în cadrul aplicației telefonice care va permite adolesecenților să aceseze chatul anonim al Linei Verzi pentru prevenirea suicidului. Despre utilizarea acestei hărți în alte contexte vom discuta la ședință.

La ședință sunt invitați reprezentanții institutiilor statului, organizații non-guvernamentale, companiilor și a cluburilor pentru adolescenți care sunt intersați în plasarea serviciilor sale pe hartă cât, cât și care ar putea oferi consultanță și susținere în proces de creare și de promovare a acesteia.

Ședința de lucru va avea loc la data de 25 Noiembrie, 2016, ora 14:30-16:00 la Summit Events, Sala Albastră. Numărul de locuri este limitat, de aceea solicităm prezența UNUI reprezentant de la organizație.

Vă rugăm să confirmați participarea completând formularul de aici. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerPp0_EdleLFtgOZ9KEc4cym1lBJrY0yjp6DK3PH8sh3-BaQ/viewform

P.S. Idea creării hărții este susținută din fondurile proiectului Centrul de Resurse pentru Prevenirea Suicidului, finanțat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.