Apel la vigilență părinților, presei și autorităților: pericolul suicidului printre adolescenți poate veni pe rețele sociale!

Stimați colegi și părinți!

Având în vedere popularitatea jocurilor morții  pe Internet printre adolescenții din Rusia, precum și existența unor cazuri de suicid ca rezultat, Linia Verde pentru prevenirea suicidului (www.pentruviata.md) vă îndeamnă să fiți vigilenți și responsabili în a verifica cât de  răspândite sunt acestea, în mod special în rândurile adolescenților vorbitori de limba rusă din R. Moldova.

Facem apel la mass-media să abordeze subiectul cu grijă pentru a preveni publicitatea în plus a fenomenului pe teritoriul Republica Moldova.

Este cunoscut faptul că în Rusia în luna noiembrie  au fost arestați inițiatorii adulți ai jocurilor morții și că, din păcate, în spatele fenomenului acum  stau adolescenții înșiși, care, încălcând legislația, sunt urmăriți penal pentru determinare la suicid.

Actualmente Rusia desfășoară campanii în masă de prevenire, care nu neapărat contribuie la prevenirea fenomenului. Este cunoscut și faptul că cel mai frecvent sunt utilizate pentru jocurile morții rețelele Vkontakte, Instagram și Twitter, cât și Skype pentru conversații cu persoane necunoscute.

Este necesar studiul răspândirii fenomenului în R. Moldova și adoptarea măsurilor de protecție a adolescenților de acesta.

Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului Vă stă la dispoziție pentru înrebări, discuții, clarificarea îngrijorărilor și colaborare.

Pentru contact – www.pentruviata.md info@pentruviata.md 060806623