Bunătatea, înțelegerea și optimismul

Cei mai mulți oameni își doresc să fie apreciați pentru personalitatea lor, pentru mintea lor și mai ales, pentru bunătatea și blândețea lor.
Iată mai jos 20 de sfaturi despre cum să-i impresionezi într-un mod decent și plăcut pe cei din jur:

1. Fii autentic. Fii tu însuți! O viață trăită în “papucii” altcuiva nu este o viață reală. Trebuie să te iubești pentru ceea ce ești și, astfel, te vor aprecia și cei din jur.

2. Apreciază-i pe cei din jur. Dacă îi vei ajuta pe ceilalți, vor vrea și ei să te ajute. Dragostea și bunătatea sunt răsplătite întotdeauna, mai devreme sau mai târziu. Fă-i pe cei din jur să se simtă bine!

3. Fii sincer și asumă-ți responsabilitatea pentru faptele tale. Nimeni nu apreciază un mincinos, iar adevărul iese întotdeauna la iveală.

4. Zâmbeste cât mai des. Gândește-te cum te simți când un străin de pe stradă se uita în ochii tăi și zâmbește! Poți să faci și tu același lucru pentru cei din jur, dar și pentru tine.

5. Respectă oamenii din jurul tău! Nu există grupuri sociale care ar trebui să se bucure de un grad crescut de respect. Respectă-i la fel pe copii, pe bătrâni, pe rudele tale, pe părinți, pe frați, pe colegi. Ei vor observa bunătatea ta!

6. Adresează-te oamenilor pe numele lor, spune întotdeauna “te rog” și “multumesc”. Păstreaza un ton calm în conversațiile tale. Chiar dacă aceste reguli par învechite, ele sunt nemuritoare și fac minuni.

7. Fii profesionist în munca ta și investeste pasiune și suflet în ea! Oamenii întotdeauna apreciază și admiră talentul și reputația. Ajută-i pe cei care vor să învețe de la tine.

8. Adaugă întotdeauna o nota personală la ceea ce faci. Dacă ești artist, fă ilustrații frumoase pentru cei din jur, dacă ai umor, spune-le mereu câte o glumă bună. Întotdeauna fă-ți simțită prezența delicat!

9. Ține-te de promisiuni sau nu le fă! Obligatoriu!