Fă un bine, care îți solicită 2 seri în lună!

ANUNȚ! În curând programul de consiliere va apărea în forma lui nouă!

Dacă te afli în țară sau străinătate, vei putea să te implici ca și voluntar.

Dacă te interesează propunerea, te rog să completezi  formular de mai jos, iar noi revenim la tine.

Mai jos poți citi și anunțul nostru vechi, ca să vezi cum simțim, gândim.


*****************

ANUNȚ EXPIRAT

Probabil că dacă ai revizui timpul tău, ai găsi 2-4 seri în lună, pe care le-ai dori să le petreci cu sens, cu plăcere și cu o investiție în starea de bine a cuiva, dar și a ta.

Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului Pentruviata.md  îți oferă o oportunitate extraordinară să te alături echipei consilierilor voluntari, care stau de serviciu în orele de seară și discută cu oamenii, care au nevoie de încurajare.

Serviciul Liniei oferă susținere emoțională oamenilor, care trec prin momente de criză și au nevoie de cineva cu care să împărtășească durerea lor. Sunt mulți dintre ei, care nu au cu cine sta de vorbă despre suferințele lor. Iar tu poți pleca urechea către ei și asculta. Iar când asculți, povara omului devine mai ușoară. Datorită ție.

Vino în echipa noastră!

Voluntariatul la Linie în rol de consilier este o experiență unică în felul său în R. Moldova, o experiență plină de satisfacție și oferă beneficii, printre care:

 • Te așteaptă o echipă cu o atmosferă caldă, prietenoasă, unde consilierii cu suflet mare sunt motivați să ajute oamenii în nevoi, cât și să te susțină în proces de învățare.
 • Oportunitate de creștere și dezvoltare personală și profesională. Vei fi provocat/ă să ieși din zona ta de confort și să îți îmbogățești stilul de comunicare.
 • Vei descoperi realități noi despre tine. Vei crește în  cunoaștere și conștiență de sine
 • Ce poate fi mai bun ca satisfacția de la faptul că o particică din atenția și efortul tău contribuie la binele societății, la salvare de vieți, la încurajare și la ușurarea poverilor vieții beneficiarilor noștri?
 • Vei afla ce înseamnă suicidologie, vei întra într-un proces continuu de învățare și vei obține calificare de la un serviciu profesionist, unic în domeniu, recunoscut la nivel internațional, un serviciu care este un agent al schimbării în R.Moldova.
 • Și la sigur vei găsi și beneficiile tale personale, unice de a fi cu noi.

Te așteptăm cu drag!

Aplică aici acum!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeU_0MziM6lsf6hN7eHZLqBOLvARcrmqOz3SUXYQIn9xHoXJQ/viewform

Ce urmează?

După ce aplici noi vom evalua propunerea ta și dacă te potrivești profilului de consilier,  te vom invita la interviu.

Apoi, dacă de ambele părți va fi decizia pozitivă să mergi mai departe vei participa la programul introductiv de instruire unde îți vom explica detaliile despre tot ce urmează. Dacă nu – aici poți vedea alte oportunități de voluntariat pe care le avem. Oricum poți găsi ceva interesant să faci la noi! Te așteptăm cu drag 🙂

Cine poate deveni consilier voluntar?

 

Dacă tu:

 • Ești empatic/ă.
 • Ai respect necondiționat față de oameni.
 • Ai stimă de sine puternică și ai ca prioritate pentru tine cunoașterea și acceptare de sine.
 • Vrei să înveți și să excelezi continuu în rolul tău de consilier la Linie
 • Ești disponibil/ă  să fii cu noi pe durată lungă (minimum 18 luni).
 • Ai timp să înveți de la noi (prima lună va fi mai solicitantă, 2-3 seri/săptămână), dar și îți place să înveți ceva nou încontinu.

Cerințele generale față de consilier.

 1. Prioritate pentru participare la instruiri.
 2. Participarea regulată și disciplinată în serile de serviciu la Linie (minimum 2 ori pe lună).
 3. Abordarea clienților fără clișee și mituri cu privire la fenomenul suicidului, dar în lumina viziunii și valorilor Liniei VerziPentruviata.md: bunătate, respect, acceptare, empatie.
 4. Pasiune pentru voluntariat.
 5. Utilizator avansat al Internetului (cunoașterea noțiunilor de login, parolă, completare formulare), cont pe Facebook.com, calculator cu acces la internet.
 6. Exprimare în scris în limbile română și rusă.

Pentru detalii www.mirt.mdwww.pentruviata.md, 060806623, info@pentruviata.md