Instruiri

Misiunea Programului de instruire a  Centrului:

”Instruirea pentru prevenirea suicidului la dispoziția oricui,

pentru că prevenirea suicidului ne privește pe fiecare!”

Bun venit pe pagina instruirilor, oferite de către Centrul de Resurse pentru Prevenirea Suicidului ”Mirt”!

Vă mulțumim pentru interes față de domeniul suicidologiei, un domeniu în care noi am pășit cu dreptul în anul 2012 și de care rămânem fascinați și în care învățăm și excelăm continuu. Sperăm că vom reuși să Vă transmitem și Dumneavoastră această pasiune a noastră și ne vom revedea nu odată ca și colegi pe calea desțelenirii  terenului prevenirii suicidului în R. Moldova și în lume.

Ca membrii și reprezentanți naționali a organizațiilor internaționale solide,  active în domeniu de peste 50 de ani, ne bucurăm să vă propunem cu drag instruirile și materialele noastre.

Principiul Centrului ”MIRT” este de a oferi instruire în lumina evidențelor în suicidologie și în baza expertizei vaste naționale și internaționale în domeniu.

Noi Vă oferim un cadru de siguranță pentru a explora subiectul atât de sensibil, pe nedrept atât de des trecut cu vederea și inteles greșit, precum suicidul și prevenirea acestuia. Pasiunea noastră, dedicarea și ambiția de a excela continuu pentru cauza prevenirii suicidului în R. Moldova și în lume sunt la dispoziția Dumneavoastră!

Vă așteptăm cu drag la instruirile noastre și ne vom bucura să contribuim cot la cot la creșterea domeniului prevenirii suicidului!

NIVELE DE INSTRUIRE

PENTRU ANUL 2017

În scop de prezentare clară și logică a oportunităților de instruire, pe care vi le propunem, acestea sunt împărțite în 6 nivele.

Complexitatea informației prezentate crește gradual de la nivelul 1 la 6. De aceea, deși fiecare participant decide nevoile de instruire în dependență de interesele personale și profesionale, recomandarea noastră este să începeți explorarea subiectului treptat și să vă implicați în domeniul prevenirii suicidului, având grijă de starea Dumneavoastră emoțională. Grija Dumneavoastră de sine este o prioritate pentru noi.

Pentru a Vă asigura că veți face față solicitării emoționale sporite în abordarea subiectului suicidului, vă invităm să comunicați cu noi orice îngrijorare sau nesiguranță în acest sens la adresa info@mirt.md sau la telefon 060806623.

!  Este recomandată amânarea instruirii în domeniul prevenirii suicidului pentru o perioadă de 6 luni în cazul existenței schimbărilor majore în viața personală și/sau profesională, fie acestea pozitive sau negative.

Mai jos vă prezentăm structura treningurilor, seminarelor,

pe care le oferă Centrul nostru, actuale pentru anul 2017.

Nivelul 1 Bazele prevenirii suicidului 

  •  seminar introductiv în subiectul prevenirii suicidului pentru public larg
  • seminare pentru părinți, elevi, studenți, lecții publice, prezentări cu scop de recrutare a voluntarilor, etc.

Nivelul 2 Formarea abilităților practice de intervenții în situații de urgență

  • Programul de instruire continuă și supervizare de 18 luni al consilierilor voluntari la Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md

Nivelul 3 Particularitățile intervenției în diferite realități în jurul fenomenului suicidului

  • seminare ce vizează dezvoltarea abilităților de a comunica cu persoanele, ce au pierdut pe cineva drag prin suicid

Nivelul 4 Treninguri și seminare specializate pentru profesioniști

  •  Bazele suicidologiei pentru psihologi
    • – 15 noiembrie 2017. Eveniment  pe facebook – aici. Înregistrare – aici.

Nivelul 5 Informarea autorităților în vederea prevenirii suicidului

  • Prezentări, seminare la nivel local, raional, național, internațional.

Nivelul 6 Academia Suicidologiei

  • Program disponibil din 2018