Invitație la Prezentarea Manualului pentru prevenirea suicidului

Stimați colegi!

După 4 ani de activitate Linia Verde Prevenire Suicid vine cu o inițiativă de a prezenta conceptul de prevenire a suicidului la nivel de comunitate. Conceptul are la bază ultimele cercetări, evidențe și date în suicidologie.

Vom fi bucuroși să petrecem 2 ore, discutând despre modul în care putem contribui la stoparea fenomenul suicidului în R. Moldova – o problema de sănătate publică, ce poate fi prevenită.

La eveniment sunt invitați profesioniștii, voluntarii și persoane interesate în abordarea științifică și bazată pe evidențe a prevenirii suicidului, și interesați în prevenirea suicidului. Sunt invitați psihologii, pedagogii, medicii, polițiștii, reprezentanții mediului academic, artiști, jurnaliști, angajatori, reprezentanții APC, APL, lideri religioși, voluntari.

Participanții vor primi câte un manual, accesul la baza de date online cu resurse și alte materiale, care ar putea ajuta în activitatea de prevenire a suicidului.

În program:
– Prezentarea Manulaului pentru prevenirea suicidului în comunitate
-Cum lucrăm cu filmulețele de prevenire a suicidului și cu aplicația HelpApp
-Resurse online pentru prevenirea suicidului
-Ooportunitatea de coaching individual pentru profesioniști, interesați în dezvoltarea abilităților de comunicare cu persoana, care are gânduri suicidare sau de predare a tematicii.

Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul de participare până luni, 23 ianuarie, ora 18.00 aici – https://docs.google.com/forms/d/1a9PsAP9boQyS9zFGBLl125CBKIYnztRW4092m4xX4fI/edit

Taxa organizatorică de participare – 100 de lei.

Evenimentul pe Facebook – aici https://www.facebook.com/events/944879515644442/

Manualul este creat în cadrul proiectului ”Centrul de Resurse pentru Prevenirea Suicidului” cu susținerea Ambasadei SUA în R. Moldova