Resurse pentru politicieni, APC și lobby

Informație pentru persoane publice

Dacă sunteţi în proces de pregătire a unui discurs public la tematica suicidului, sau vă pregătiţi să participaţi la şedinţe, emisiuni, evenimente, etc., este important să ţineţi cont de faptul că în audienţă pot fi oameni, care suferă şi sunt sensibili emoţional la subiect.

În acest sens recomandăm neapărat să aveţi un mesaj empatic pentru astfel de persoane, subliniind importanţa lor necondiţionată şi valoarea ca fiinţe umane.

De asemenea recomandăm să manifestaţi înţelegere faţă de aceste persoane, încurajîndu-le să se gîndească la faptul că suicidul nu este o soluţie la durerea şi suferinţa, prin care trec şi că ele sunt temporare, iar aceste persoane nu sunt singure.

Este bine să menţionaţi că aţi trecut, după caz, prin dificultăţi şi să exprimaţi cum v-aţi simţit, ce aţi gîndit, dar evitaţi să daţi lecţii,  ci mai repede subliniaţi că durerea nu vă este străină şi cum aţi reuşit să depăşiţi situaţiile.

Vom reveni cu mai multe sugestii pe parcurs.

Vedeţi aici un articol, pe care l-am scris mai înainte.

APEL CĂTRE ACTORII, CE ABORDEAZĂ TEMATICA SUICIDULUI ÎN SPAȚIU PUBLIC.

http://www.pentruviata.md/apel-catre-actorii-ce-abordeaza-tematica-suicidului-in-spatiu-public/

SĂ ALEGEM CORECT CUVINTELE, PE CARE LE VOM UTILIZA IN DESCRIEREA FENOMENULUI  SUICIDULUI în spațiu public (articol în l. engleză) http://www.suicideperspective.com/wp-content/uploads/2011/06/PowellArticle-Printable-RGB-web.pdf

CONSOLIDIND COMUNITATII MAI SIGURE SI FARA SUICID (În l. engleză)

http://lmspc.ca/how-can-i-help/creating-a-suicide-safer-community/