Se deschide Clubul Jurnaliștilor pentru viață. Prima ședință – 18 iulie

Clubul Jurnaliştilor pentru Viaţă se deschide pentru jurnaliști și lucrători media, interesați să își dezvolte abilitățile și cunoștințele, ce ar permite prezentarea informației negative, în special despre suicid, de pe poziția inteligenței emoționale.

Clubul este deschis în cadrul Campaniei Media ”Cuvintele pot fi medicamente”, care vizează spargerea tiparelor și clișeelor, cât și aportul la prevenirea suicidului în R. Moldova.

Statisticile internaționale confirmă faptul că rata suicidelor poate scădea cu până la 30%, dacă reprezentații media, relatând știrile despre suicid, urmăresc scopul de prevenire și sunt informați despre modul corect, în care pot contribui la promovarea vieții, speranței și pro-activității chiar în subiecte negative.

Ședințele Clubului vor avea loc odată în lună la Biblioteca Municipală ”Hașdeu” și vor oferi jurnaliştilor şi lucrătorilor media resurse psihologice necesare în procesul de prezentare a articolelor, reportajelor, ştirilor etc., precum şi în procesul de colectare a datelor negative, precum despre suicid.

Prima ședință cu titlul „Ascultarea activă”, va avea loc vineri, 18 iulie, orele 16.00-18.00, în incinta Bibliotecii Municipale B.P.Haşdeu.

Subiectele discutate:
– Ce este ascultarea activă?
– Întrebări empatice în proces de colectare de informație
– Să învățăm să citim limbajul non-verbal etc.

Ședințele Clubului sunt coordonate de către psihologii Centrului de promovare a valorii vieții ”Mirt” din cadrul AO ”Altruism”, sunt deschise pentru orice doritor din domeniul mass-media (jurnalişti, bloggeri etc.) și sunt gratuite.

Aceste activități fac parte din proiectul pentru media ”Spargerea tăcerii în jurul suicidelor”, finanțat de către Ambasada SUA în R. Moldova.

Pentru participare la prima ședință vă invităm să vă înregistrați aici https://docs.google.com/forms/d/1t73oe6saQJMXdP-GycfLC2TlUrG6DfliOKwlHPpYk1M/viewform?usp=send_form

Pagina evenimentului pe Facebook
https://www.facebook.com/events/653996378024973

Pagina Centrului pe Facebook www.facebook.com/mirt.md

Clubul Jurnaliștilor pentru viață are și un grup pe Facebook. Vă invităm aici https://www.facebook.com/groups/jurnalismpentruviata/

Pentru contact:
Liuba Ceban, 069379000, info@mirt.md

Linia Fierbinte Antisuicid – 060806623, www.pentruviata.md