Societatea civilă se mobilizează pentru a preveni suicidul.

Chișinău – 23 februarie 2016 – Linia Verde Antisuicid lansează programul de recrutare a cetățenilor pentru a deveni consilieri, instruiți în a oferi suport emoțional persoanelor care trec prin situații dificile ale vieții. Orice cetățean care a atins vârsta de 20 de ani, indiferent de ocupație, și care este gata să ofere voluntar 2 seri pe lună pentru a fi de serviciu la Linia Antisuicid, este invitat să participe în program.

Cetățenii interesați sunt invitați să trimită CV-ul și scrisoarea de motivare la adresa info@pentruviata.md până în 8 martie 2016. Persoanele selectate vor avea parte de instruire și supervizare necesare după modelul Liniilor Antisuicid din cadrul Rețelei Internaționale Befrienders. Mai multe detalii despre programul de recrutare și condiții de participare în program – pe www.mirt.md

Totodată, încurajăm persoanele, care se confruntă cu stări de descurajare profunde, care au nevoie de comunicare, de acceptare și înțelegere să apeleze șa serviciul de suport emoțional prin intermediul chatului anonim pe pagina web www.pentruviata.md Consilierii de serviciu vă așteaptă in fiecare seară de luni până vineri între orele 19.00-21.00

Prevenirea suicidului în R. Moldova începe de la fiecare cetățean responsabil, care trebuie să cunoască semnele pre-suicidare și să știe cum să comunice corect cu persoanele din jur, care trec prin situații critice ale vieții.

Eforturile Liniei Verzi Antisuicid sunt dedicate susținerii și încurajării persoanelor, care se confruntă cu crize ale vieții, dar și spargerii tăcerii, clișeelor și tabuurilor asupra realităților triste din jurul fenomenului suicidului și a tentativelor de suicid. Peste 1000 de persoane s-au adresat la Linia Verde Antisuicid de la deschiderea acesteia în decembrie 2012.

Pentru contact – Liuba Ceban, Fondator Linia Verde Antisuicid, tel. 060806623

 

anunt2