Centrul Psihologiei Crizei ”Mirt” (denumirea scurtă ”Centrul ”Mirt”) s-a născut în anul 2013. Acesta a fost creat ca un răspuns la nevoia de programe de instruire și de materiale informative în domeniul prevenirii suicidului în R. Moldova. Inițial se numea ”Centrul de promovare a valorii vieții ”Mirt”. Iar în anul 2015 devine ”Centrul de resurse pentru prevenirea suicidului ”Mirt”.

La 1 decembrie a anului 2021 Centrul trece prin proces de restructurare și devine Centrul Psihologiei Crizei ”Mirt”. Specializarea majoră a acestuia este asistența cetățenilor în situații de criză.

Denumirea este inspirată din proprietățile de supraviețuire a mirtului. Acest simbol al puterii depășirii crizelor ne încurajează să credem, să sperăm și să mai încercăm odată să mergem înainte în ciuda circumstanțelor dificile ale vieții.

Totodată Centrul ”Mirt” oferă informare și asistență specialiștilor și publicului larg în a ajuta și susține persoanele în situații de criză.

Pe lângă acestea, Centrul ”Mirt” oferă o bază de resurse gratuite în domeniul suicidologiei.

Vă invităm să faceți cunoștință cu toată gama de servicii prestate de către Centru. Vom fi bucuroși să Vă deservim!

Centrul Psihologiei Crizei ”Mirt” este unul din brand-urile AO ”Altruism”, pe lângă Serviciul gratuit de susținere emoțională al Liniei Verzi pentru Prevenire a Suicidului și Școala de consiliere ”Inimi deschise”

Fondatoarea Centrului ”Mirt” este Liuba Ceban, psiholog cu o vastă experiență în asistență a persoanelor în situații de criză