ACȚIUNEA SOCIALĂ ”TU EȘTI CASA SUFLETULUI TĂU”

Salvând vieți împreună!

Pentru că ei contează, pentru că nouă ne pasă!

Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md

Centrul pentru refugiați ”Nadiya E!” www.novoe.info

10 septembrie 2022

ACȚIUNEA SOCIALĂ ”TU EȘTI CASA SUFLETULUI TĂU”

10 Septembrie 2022, Chișinău – Asociația Obștească ”Altruism” organizează acțiunea socială ”Tu ești casa sufletului tău”, dedicată Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, 10 septembrie. Organizația marchează 10 ani de la fondarea și administrarea Liniei Verzi pentru prevenirea suicidului www.pentruviata.md

Evenimentul vine cu mesajul de încurajare pentru persoanele, care trec prin perioade critice, sugerând necesitatea unei atenții speciale față de lumea interioară proprie. Totodată, îndemnând cetățenii să facă un pas către cei din jur, manifestând grijă și empatia față de aproapele, mai ales în perioade critice.

Mesajul Liniei pentruviata.md este că suicidul nu este soluție, ci să vorbim despre stările și provocările, cu care ne confruntăm. În casa sufletului suferind se cer a fi invitate cuvinte de încurajare și susținere, multă ascultare și atitudinea de bunătate.

În cadrul evenimentului vor fi promovate cele 4 întrebări cruciale, înrudite domeniului prevenirii suicidului, la care trebuie să aibă răspuns orice cetățean.

Vizitatorii evenimentului vor avea oportunitatea să reflecteze la:

Cum ai tu grijă zilnic de sufletul tău?

Ce/cine te susține în situații dificile?

Care sunt semnele, care ți-ar da de înțeles că o persoana se gândește la suicid?

Cum ai ajuta tu, dacă ai ști că cineva apropiat se gândește la suicid?

Evenimentul a pus la dispoziția vizitatorilor și un panou foto, ce a fost decorat în culoarea albă în semn de importanță a sufletului uman. Evenimentul a fost decorat de către un designer refugiat din Harkiv.

Menționăm că de la începutul activității sale consilierii voluntari de la Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md au dus 7500 de conversații în bază de voluntariat cu oamenii în situații de criză, marcând 10 ani de pionierat în prevenirea suicidului, în care au fost implementate 14 proiecte în prevenirea suicidului. Peste 1000 de profesioniști din R. Moldova au fost instruiți în prevenirea suicidului de către echipa pentruviata.md.

Pentru contact – Liuba Ceban, 069379000, info@pentruviata.md

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *